BiBs fopspeen gebruiksaanwijzing

BiBs fopspeen gebruiksaanwijzing
We verkopen heeft veel BIBS fopspenen en ontvangen ook veel vragen over de BIBS fopspeen. De meeste gestelde vragen zetten we voor je nog even op een rijtje, dus een gebruiksaanwijzing voor jullie.

Moet ik een BIBS fopspeen uitkoken voor het eerste gebruik? 

Voor het eerste gebruik van de fopspeen leg je de speen 5 minuten in een bakje met gekookt water. Dus eerst het water koken, water in een bakje gieten en daarna pas de speen er in leggen. De fopspeen kook je dus NIET op het vuur. Wanneer er water in de speen gelopen is kun je dit er gewoon uit drukken.

De BiBS fopspeen kan niet in een sterilisator of in de vaatwasser gereinigd worden. Drogen doe je op een schone doek zoals een hydrofiele doek, niet in de volle zon of op een warmte bron dan kan de speen kleverig worden.

Bibs fospeen gebruiksaanwijzing

Ik heb een BiBS fopspeen maat 1 gekocht en nu heb ik maat 2 binnen maar deze is net zo groot, hoe kan dat?

Vervang de BiBS fopspeen bij voorkeur elke 4-6 weken, het speentje is gemaakt van natuurlijk rubber en heeft als eigenschap dat de speen groter wordt wanneer er op gezogen wordt. Daarom is het mogelijk dat de speen van de orginele vorm afwijkt van eerder gekochte spenen.

Ik weet zeker dat ik niet de juiste maat BiBS speen heb ontvangen, en nu?

Deze vraag krijgen wij ook vaak en in 99% van de gevallen heb je echt de juiste speen ontvangen, lees ook het bovenstaande stuk goed waar je kunt lezen dat de vorm en formaat door de zuigkracht van baby kan vervormen. En meten is weten dus niet vergelijken met de oude speen die je thuis hebt dat is geen meten.

  1. Bibs speen maat 1 - schildje 45 mm, speenhooge 27 mm en speendiameter 15 mm -> 0-6 maanden
  2. Bibs speen maat 2-  schildje 45 mm, speenhoogte 30 mm en speendiameter 14 mm ->6-18 maanden
  3. Bibs speen maat 3-  schildje 45 mm, speenhoogte 33 mm en speendiameter 18 mm -> 18 maanden en ouder

HELP mijn baby heeft de Bibs speen helemaal in zijn mond, wat nu?

Als de fopspeen per ongeluk te ver in de mond van de baby komt, kun je de speen er zachtjes weer uit halen. Door de drie gaten in het schild kan de baby niet stikken. 

 Welke maat Bibs fospeen heb ik nodig?

Heb je nog steeds een vraag over de spenen bel of mail ons gerust! tel 0572-700203 of info@psikhouvanjou.nl 

Andere verhalen