DJECO 60 jaar speelgoed

Ons bekendste speelgoedmerk is opgericht in 1954, wat betekent dat DJECO al meer dan 60 jaar bestaat, ben jij ook benieuwd hoe dit speelgoedmerk is ontstaan? En waarom ze een gecko als logo kozen? Lees de geschiedenis van DJECO in een notendop.(Het lijkt wel een sprookje!).

1954

De moeder van Frederic is manager bij een vakantiekamp. Naast haar werk maakt ze spelletjes voor haar dochter. Educatieve kleine spelletjes als domino en lotto. Als ik me dit voorstel zie ik wapperende Franse schortjes en een moeder die avonden werkt aan mooie spelletjes voor haar kinderen. Zou het zo gegaan zijn? 

1960

Véronique Michel-Dalès bedenkt leerspelletjes zoals ‘Loto des quatre jeudis’ en ‘Ma maison des puces’. De mooie, intelligente en leuke DJECO spelletjes hebben veel succes, zij winnen in 1960 diverse awards voor hun designs. Gelukkig maar, dit geeft ze natuurlijk een steun in de rug om vooral door te gaan met hun passie: Speelgoed maken.

1970

DJECO valt stil. Op de site van DJECO wordt deze periode omschreven als een diepe slaap. Gelukkig worden ze weer wakker wanneer Frederic volwassen is!

 

1989

Het familiebedrijf valt in slaap en zoon Frédéric wordt groot, In 1989 besluit hij om DJECO nieuw leven in te blazen. Hij vestigt zijn kantoren in het voormalige magazijn. In het begin reist hij de wereld rond om speelgoed te importeren dat in Frankrijk niet bestaat. Het kleine Franse bedrijf is nog steeds doordrongen van zijn wereldvisie. Dan droomt hij van speelgoed dat niet op de markt te vinden is. Hij hoeft het dus alleen nog maar ... te bedenken!

1997

In het hoofd van Frederic ontstaan spellen en speelgoed dat hij nergens heeft kunnen vinden en hij besluit deze zelf te laten produceren. Een lijn educatief speelgoed met een artistieke inslag is geboren en helemaal nieuw in de speelgoedindustrie. Houten puzzels, houten speelgoed en kartonnen puzzels worden aan de DJECO collectie toegevoegd. Het bedrijf groeit en er komen kaartspellen en bordspellen bij. 

2004

In 2004 trekt er een wonderlijke golf door de kinderkamers. DJECO start met hun lijn kinderkamer decoratie en kinderkamer accessoires. In 2006 worden er knutselpakketten en een innovatieve collectie creatieve vakantiespellen toegevoegd.
Dankzij het design en de hoge kwaliteit die bij DJECO voorop staan worden er elk jaar nieuwe ontwerpen en versies van bestaand speelgoed toegevoegd.

Waarom de groene gecko in het logo?

De naam DJECO verwijst naar de gecko, een kleine hagedis die geluk brengt! 

Andere verhalen