Reduce Reuse Recycle

We willen graag bijdragen aan een schonere, duurzame aarde en dat doen wij op onze eigen manier. Bij PSikhouvanjou werken we zo milieubewust mogelijk en we vertellen graag op welke manier.

Gerecyclede dozen

Heb jij je bestelling ontvangen dan hopen wij natuurlijk dat je er heel blij mee bent want dat zien we graag. Is het je opgevallen dat je bestelling in een gerecyclede doos hebt ontvangen? Wij hergebruiken zoveel mogelijk dozen en verpakkingen en wanneer we geen passende gerecyclede doos kunnen vinden gebruiken we een nieuwe doos welke gemaakt is van gerecycled materiaal. Ook proberen we altijd een passende doos te vinden zodat we min mogelijk gebakken lucht verzenden.
De doos die je ontvangt van ons is geen afval maar mag bij het oud papier.

ECO tape

Voor het sluiten van de dozen hebben speciaal nieuw milieuvriendelijk tape laten maken op basis ons van cellulose, dit is een natuur product. Het PSikhouvanjou tape is vrij van chloor en kleurstoffen. Hierdoor is het heel milieuvriendelijk én 100% recyclebaar. Het tape is gedrukt met inkt op waterbasis. 

Papier + printen

We hebben een low print policy binnen ons bedrijf, dat houdt in dat onze administratie zoveel mogelijk digitaal is.Wanneer we printen kiezen we voor gerecycled papier zonder bleekmiddelen of optische witmakers. De pakbon bij je bestelling is ook op dit papier geprint, je pakbon is een beetje grijzig omdat het ongebleekt is.

PSikhouvanjou bedankkaartjes + cadeaubonnen

Onze kaartjes zijn gedrukt op sulfaatkarton,FSC gecertificeerd, dit papierproduct is dus afkomstig uit een FSC-gecertificeerd bos en is herkenbaar aan het FSC-label. Door FSC te gebruiken, dragen wij direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

Inpakpapier

Ons doel om volledig over te stappen naar gerecycled cadeaupapier gedrukt met inkt op waterbasis.Het aanbod is nog niet groot en we hebben nog veel cadeaupapier op voorraad wat je natuurlijk eerst gaan gebruiken. 

Low plastic

Er wordt steeds minder plastic gebruikt maar plastic vrij is niet altijd mogelijk, zo worden bijvoorbeeld puzzels geseald en sommige producten beschermd door bubbetljes plastic. Wanneer mogelijk verwijderen wij al het plastic voordat wij je bestelling toesturen wanneer je artikelen toch nog in plastic verpakt zijn dan is dat een bewuste keuze voor het behoud van het artikel.

Soms vullen we je doos doos op om de artikelen te beschermen tijdens transport wanneer dit is gedaan met plastic luchtkussentjes of bubbeltjes plastic dan is dit altijd vulmateriaal geweest van onze leveranciers.

Verzendkosten

Wij rekenen voor alle bestellingen verzendkosten, gratis verzendkosten vinden wij ook niet meer van deze tijd want het is alles behalve gratis. Om jouw bestelling te versturen en te bezorgen worden mensen, systemen en transport ingeschakeld die allemaal, terecht, betaald moeten worden.
Wij brengen €4,95 verzendkosten in rekening dat is een deel van de verzendkosten die jij bedraagt en het andere deel betalen wij.

GRATIS verzending

Boven de €50 nemen we wij de totale verzending van €4.95 voor onze rekening en bieden wij GRATIS verzending voor jou als klant dit geldt voor alle leveringen binnen Nederland en België.