Welke maat kinderrugzak heb ik nodig?

Ik wil graag een kinderrugzak kopen maar welke maat heb ik nodig? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt dus een vraag die we graag beantwoorden.

Bij het bepalen van de juiste maat kinderrugzak is het belangrijk om een aantal vragen te beantwoorden. Ook is het handig om de rugzak die je nu hebt even te bewaren want je hebt hem nodig bij het bepalen van de juiste maat en je kan bijvoorbeeld oefenen met de spullen die je in de rugzak mee wilt nemen.                

  • Wat gaat er mee qua eten en drinken mee naar school?
  • Hoe groot is de broodtrommel die je mee wilt nemen?
  • Wil je mappen meenemen met een harde kaft?
  • Welke maat kinderrugzak is geschikt voor de peuter
  • school en de kinderopvang?

Wat neem jij mee naar school? En hoe groot is je broodtrommel?

Wat neemt je kind mee naar school voor het overblijven: een broodtrommel, drinkflessen en vaak ook een trommeltje voor fruit. Er is echt een groot verschil in maten qua broodtrommels en lunchboxen, wanneer je een BLAFRE lunchbox hebt dan neemt deze aardig wat ruimte in je tas in de lunchbox is namelijk hoog en door de vorm vullen ze je rugzak snel, let dus goed op wat je mee wilt nemen.   

Wat neem jij mee in je rugzak

Om te bepalen of alle items in je nieuwe rugzak passen adviseren wij altijd eerst meet je oude rugzak op, het liefste aan de binnenkant want dan meet je echt de ruimte in de kinderrugzak. Vergeet ook niet de diepte van de rugzak te meten want in een diepe rugzak past meer!

Wanneer je rugzak qua maar voldoet, kun je makkelijke zoeken naar een soortgelijke maat rugzak, in de shop staan bij alle rugzakken maten vermeld. Is iets je niet duidelijk mail ons gerust we meten met alle liefde en plezier een rugzak naar je wens voor je na. 

Past er een A4 map in de rugzak?

Wanneer je een A4 map(je) wilt meenemen (maat 29.7 x 21 cm) zoek naar naar een rugzak van minimaal 33 cm 23 cm breed. Neem je een plat A4 mapje mee dan past deze in veel rugzakken deze mapjes zijn namelijk flexibel en kunnen buigen.

Wanneer je een map hebt met een ringband, een harde kaft of een smalle ordner dan zijn maar enkele rugzakken geschikt.
We hebben voor jullie verschillende merken getest voor alle kinderen die een grotere rugzak zoeken waar hun harde A4 map, of muziekboek in past.

                                     

Een rugzak waar een A4 map in past

Een A4 map plat  en zachte flexibele mapjes: kies dan de kinderrugzakken basisschool.

Een A4 harde map, ringband, order en boeken die niet mogen buigen zoals een muziekboek kies dan Sticky Lemon rugzak maat L deze zijn echt super diep en er passen dus heel veel schoolspullen in en ook de maat L van Petit Monkey (palm trees, jelly, toucans en de uni met die cut, zinfandel, inca gold, cadmium green en poppy red) 

Welke maat kinderrugzak is geschikt voor de peuterschool en de kinderdagopvang?

Is het de eerste keer dat een rugzak koopt en twijfel je aan de maat? Meet dan eerst de spullen op die je graag mee wilt nemen en kijk vooral naar de afmeting van het grootste items wat je mee wilt nemen.
Een aantal kleine rugzakken hebben een extra gesp op de borst dit is om te voorkomen dat de kleine rugzakken makkelijk afzakken. Alle kinderen op deze leeftijd willen alles zelf doen dus die extra gesp is alleen maar super fijn zo blijft de rugzak goed zitten.
Wist je dat dit in Duitsland al verplicht is voor kleine rugzakken daar gaan dus alle kinderen naar de opvang met deze rugzak.

                              Een kleine rugzak voor peuters en kleuters

Zoek je een kinderrugzak voor het kinderdagverblijf dan zijn alle kleine rugzakken geschikt kijk of je de extra borstgesp wenselijk kies dan een Trixie rugzak.

De kleine rugakken zijn ook geschikt om te gaan logeren bij opa & oma en voor je spullen tijdens een vakantie.

Ik zoek een stevige kinderrugzak want ik neem veel spullen meer naar school, welke rugzak is geschikt?

Neem je altijd veel mee naar school of zoek je een tas die net even wat steviger is dan hebben wij een paar geschikte rugzakken voor jou. Rugzakken kunnen zwaar bepakt zijn en vooral wanneer je een stuk moet fietsen of langer onderweg bent zul je veel verschil in kwaliteit  ervaren.

Let bij je keuze op de volgende punten:

  • Heeft de rugzak gewatteerde schouderbanden?
  • Heeft de rugzak een stevig, gewatteerd rugpaneel?

Stevige kinderrugzak

De rugzakken van de nieuwe Petit Monkey rugzakken maat S €37.95 en L €43.95 (inhoud 11.5 liter) hebben stevige gewatteerde schouderbanden deze zorgen ervoor dat de rugzak heel fijn draagt.

Ook hebben deze rugzakken een stevige gewatteerd rugpaneel, handige bijkomstigheid voor de grote maten is dat er een extra rits in het rugpand zit. 

De rugzakken van Sticky Lemon zijn ook allemaal extra stevig, ze hebben een bodem paneel die hier juist zorgt voor die extra body. De banden van deze rugzakken zijn niet gewatteerd, dit is qua inhoud wel de grootste rugzak die wij verkopen namelijk 13 liter.

Andere verhalen